Hemelvaart: verlangen naar Jezus’ aanwezigheid op aarde

Return of Hope

Geschreven door Hans Maat

26 mei 2022

Hemelvaart, wat moeten we ermee? Zo dacht ik vroeger. Het was in mijn ogen maar een lastig kerkelijk feest. Want wat vieren we nu eigenlijk met Hemelvaart? Jezus’ opname naar de hemel, ja. Maar de hemel is ver weg en het is al zo lang geleden.. Zo dacht ik toen tenminste. Maar nú niet meer!

Handelingen 1 

In Handelingen 1 komt het allemaal samen waar ik vandaag in geloof en waar ik voor sta. Het gaat over opwekking en de doop met de Heilige Geest (Pinksteren). Over het Koninkrijk van God dat nu al doorbreekt door wonderen en tekenen. Over het herstel van Israël én over de komende en spoedige terugkeer van Jezus op de wolken.

Verlangen naar herstel

Dit is precies wat we tijdens de Return of Hope-tour hebben benadrukt. Als nieuwe beweging van hoop voor de kerk van Nederland, beleefden we samen met 4500 enthousiaste jongeren en ouderen het gezamenlijk verlangen en geloof in geestelijk herstel en opwekking, in het herstel van Israël, in het besef dat we getuige zijn van de terugkeer van de Joden naar Israël, en last but not least naar de terugkeer van Jezus Zelf op de wolken. Dat zal spoedig zijn. Het was geweldig en wat een energie en aanwezigheid van God. 

Niet stil zitten

Ondertussen roept Jezus ons op in Handelingen 1 om niet stil te gaan zitten. Als depressieve vogeltjes naar de lucht te staren. Nee, we mogen getuigen in Jeruzalem, Samaria en tot aan de uiteinden van de aarde. Totdat Hij komt. Het is ook bijzonder trouwens dat er meer en meer openheid ontstaat in Israël voor het getuigenis van Yeshua!

Wij zijn de opwekking

Ik heb genoten van Hemelvaartsdag. Mijn hart klopt op meerdere manieren vol verwachting. ‘Jezus die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als Hij naar de hemel is gegaan.’ We hebben iets te doen. Niet in eigen kracht maar in de kracht van de Heilige Geest. Jij en ik zijn de opwekking. Een wandelende opwekking en geen wandelende tak!

Hoop aanwakkeren

Return of Hope. We gaan hoop brengen in dit land. Onder christenen en niet-christenen. Aan jongeren die zich onzeker voelen en ouderen die terugverlangen naar vroeger. Ook aan hen die zich laten ontmoedigen door de duistere agenda’s van deze tijd. We worden samen wakker en gaan de tijden profetisch verstaan. We leven van de hoop en getuigen van de hoop die in ons leeft. 

Doe je mee? Ik nodig je uit om met ons mee te gaan!

Hans Maat

Ander nieuws!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.